Ionut Rudeanu a acaparat pozitia secundă la Sinaia

Ionut Rudeanu a acaparat pozitia secundă la Sinaia

 

Driverul de la Axis Rally Team a reuşit cea mai bună performanţă din acest sezon al Campionatului Naţional de Viteză în coastă (CNVC) Dunlop, clasându-se pe locul secund la grupa A şi pe 11 la general. Punctele acumulate la Sinaia l-au ajutat pe Rudeanu să urce în clasamentul general al grupei A, ajungând pe ultima treaptă a podiumului.

Foarte mulţumit de parcursul realizat, Ionuţ Rudeanu speră ca până la finalul sezonului, de care îl mai despart 3 etape, să se poate lupta chiar pentru locul secund în ierarhia generală. Pilotul de 29 de ani crede că valoarea piloţilor din frunte este apropiată şi se poate întâmpla orice în cursele rămase.

Ioan-Andrei-Rudeanu---Poiana-Brasov-2013---26Traseu tehnic

Locul 3 obţinut la Reşiţa l-a impulsionat pe Ionuţ Rudeanu, singurul hunedorean participant la campionatul naţional de viteză în coastă, să obţină o performanţă bună şi la Sinaia, pe un traseu ce scoate în evidenţă tehnicitatea driverului. Evoluţia sa în binecunoscuta staţiune prahoveană a fost cea mai bună din acest sezon, iar pilotul hunedorean s-a clasat pe locul 2 la grupa A, după Liviu Savu, şi pe locul 11 în clasamentul open. Cele 15 puncte acumulate l-au ajutat pe Rudeanu să ajungă la un total de 57, cu care a urcat pe locul 3 la general, depăşindu-l cu două puncte pe Adrian Ionescu. Primele două poziţii la grupa A sunt ocupate de Liviu Savu, 87 de puncte şi Cosmin Dragnea, 77 de puncte. „A fost un traseu foarte interesant. O probă foarte tehnică unde a contat foarte mult talentul pilotului şi mai puţin puterea maşinii. Pentru mine a fost mai bine decât mă aşteptam, pot spune că am realizat o surpriză plăcută pentru toată lumea”, a spus Ionuţ Rudeanu.

Speră la locul secund

Campionatul naţional de viteză în coastă Dunlop 2013 a trecut deja de jumătatea sezonului, până la final mai fiind programate 3 curse. Prima va fi în 7-8 septembrie, la Câmpulung Muscel, urmată în 28-29 septembrie, la Râşnov, şi ultima în 19-20 octombrie, la Straja (Alba). În cursele rămase, Ionuţ Rudeanu şi-a propus evoluţii cât mai bune şi spune că poate spera chiar la urcarea pe locul secund în clasamentul general al grupei A, având în vedere că valoarea piloţilor din frunte e apropiată. „Pentru mine, bătălia se va încheia abia la finalul ultimei curse. Se poate întâmpla orice în aceste ultime 3 etape, având în vedere că piloţii din fruntea clasamentului sunt de valoare apropiată. La Câmpulung sper chiar să câştig, iar la Râşnov mă bat cu Liviu Savu, care e la el acasă acolo. În ultima etapă, îmi doresc de asemenea victoria. Cred că pot spera la locul 2 la finalul sezonului”, şi-a expus obiectivele pilotul hunedorean. Acesta va lua vacanţă până la începutul toamnei, iar maşina sa, Mitsubishi Lancer Evo IX, va intra într-o perioadă de revizii şi îmbunătăţiri.

Comenteaza stirea


*

Facebook